Andra dagen

Ok, så nu sitter jag här i en bohemkiskt inredd fransk lägenhet efter alla förberedelser. Jag känner mig lite lost, Paris är jätte stort och min franska "bror", som är den enda som är hemma, kan inte så bra engelska så vi hackar oss fram på ett mellanting mellan engelska och franska. Men det funkar. 

Ska inte skriva så mycket mer nu, för vi ska ut och göra stan osäker. mohaha. Nej inte riktigt, Antoine ska visa mig hur jag åker metro och var jag kan dricka med mina kompisar. Gillar att han förstår vad som är viktigt.  

Saknar alla otroligt mycket, men försöker hålla mig sysselsatt hela tiden och inte tänka på det. 
(om jag skriver att jag älskar er hoppas jag att ni vet vilka ni är)

Jag har träffat en hippie...

... och hennes namn är Hannah. Är det nån som minns den australienska tjejen som gcik i min klass i åttan? i alla fall så var hon i Åhus idag och jag, marianne, misan, denise och tilda träffade henne. Snacka om att hon var sig lik, exakt samma person, helt underbart hur lite man förändras på 3 år. men läskigt på samma gång, jag till exempel hoppas att jag har förändrats sen jag gick i åttan, hade varit hemskt omde här tre åren inte hade lärt mig någonting om livet överhuvudtaget. Hur som helst hade vi en trevlig kväll med pizza, film och alldeles för mycket godis (sitter faktiskt och äter de sista bitarna nu) och från min sida en ganska knagglig engelska. men det var en underbar kväll med många skratt och konstiga australienska ord, som att det australienska ordet för vattenpipa låter som hocker, alltså hora. och att röka på är lika vanligt som att dricka. jag och marianne och misan tänker definitivt åka till det stora landet down under.


den galna australiernaren som gårr och blivit hippie.  old pic, menmen.
Hannah för tre år sen
när hon gick i min klass.


Nervös? nääeee....

Jag har nu kommit på varför jag inte är särskilt nervös (även om det endast är en och en halv vecka kvar till PARIS), för att det är totalt slöseri med tid! Jag menar varför gå runt och ödsla värdefull tid på att vara orolig och nervös, det är ju inte precis som om jag kan ändra på någonting jag skulle kunna vara nervös över. skolan, familjen, maten etc. Det är bara att chilla och använda tiden till viktigare saker. Som att tillexempel bestämma om de sista pengrna ska läggas på smink eller kläder.  Jag ÄLSKAR vad sommarlovet har gjort med mig, jag har blivit djupare, mindre ytlig. Men helt seriöst så har jag inte börjat packa och knappt planerat, men det är snarare min mamma än jag som blir stresssad över det. Chilla som sagt.


Annars så sitter jag mest och kollar tv om nätterna. Alla andra har börjat skolan och det känns bara så himla onödigt att gå och lägga sig tidigt. Lite grann jag ska för att jag kan.  Sen sover jag tills nellie slutar skolan och invaderar mitt hus, gillar det! 

sov gott.

ps. har fixat saker till kameran så snart blir det bilder här också. måste bara tvinga bror min att lära mig hur man lägger upp bilder.


Tanten, katten och jag?

Mitt år i Paris börjar snart och för bara nån vecka sen fick jag reda på min värdfamilj. En tant och en katt. Minst sagt intressant, men jag slipper småbarn tack gode gud. Jag drömmer om att lägenhet ska vara fräsch och stor, men jag försöker vara realistisk och tänker mig en riktig tant lägenhet komplett med virkade dukar och mörka tunga gardiner.
Hur det än blir är jag förväntansfull.


(Och för att klargöra en sak så pluggar jag inte utomlands nästa år för att jag inte trivdes på min förra skola, jag gillade den till skillnad från andra.)


RSS 2.0