har lammen tystnat Clarice?

klockan är bara strax över elva och mina ögon håller på att slå ihop! Jag fattar helt allvarligt talat inte folk som orkar gå ut om fredagar. Man är ju svin trött efter skolan! Nej, själv så stannar jag gärna hemma om fredagar, alternativt myser hemma hos någon. Ikväll var planerna att jag skulle ha åkt hem till Hedvig, men så blev det inte eftersom min middag slutade sent ch jag inte kunde sova där, Just nu så känns det ganska skönt att få gå och lägga sig strax och sova till lunch. Japp, ni hörde rätt. Gamla Agnes har återvänt, och på gamla Agnes maner tänker hon stanna i sängen tills i alla fall 12 imorgon. Jag bryr mig helt enkelt inte om vad min värdfamiljen tycker längre. Nej, fel formulerat. Så klart bryr jag mig om vad de tycker om mig, men jag jag tror att de nu tycker om mig för den jag är och om jag nån lördag råkar sova till lunch kan de nog förlåta det. Japp så skulle det vara. 

Och nu menar jag inte att jag inte skulle ha velat vara hemma hos Hedvig just nu och kolat film/drucikit te/ pratat i timmar och allt annat sånt man gör när tjejer träffas. Nej det hade jag jätte gärna gjort, för myskvällar med favorittjejer är nästan det bästa jag vet! (efter ost och hallonkräm en sen natt) Men jag och Hedvig har mååånga fredagar på oss innan vi skils åt, så ingen brådska. 

Nu ska jag återvända till en favoritfilm, När lammen tystnar. Dessutom har jag hittat en underbar tuschpenna i lägenheten som jag har lånat (snott?), så lite planlöst tecknande blir det också. 

A demain 

Dagens BOKTIPS!

I väntan på att inspirationen till att göra världens bästa PowerPoint ska greppa tag i mig, så rekommenderar jag en bok. Min Vän Leonard är en bok jag började läsa förra veckan någon gång, och kunde sen inte släppa den förrän den tog slut i morses. Jag är inte så fascinerad av handlingen som av språket. Språket blev anledningen till att jag fortsatte med den. Jag blir inspirerad till att själv skriva texter på det här sättet. 

tack och hej, lever pastej.

The perfect crime

tja, engelskan gick snabbt. franskan likaså. men jag orkar fane mig inte fysik just nu. blö. jag kanske är lite sjuk imorgon, det hade varit skönt. Frågan är bara vad jag skulle säga till min värdmamma, nej jag kände bara inte för skola idag. Tror inte det är lika accepterat att säga sådant här i Frankrike som i Sverige. skolan tas på ett mycket större allvar, på gott och ont. 

Mais, j'ai vraiment pas envie d'aller l'école demain!

la verité

Imorgon kommer min mamma och moster hit, då ska jag:
  • Äta jätte mycket kött, kött är dyrt
  • Njuta av att inte behöva tänka på hur mycket det kostar att äta mat
  • Hitta en stickaffär och köpa garn och stickor (som mamma förhoppningsvis betalar)
  • Lura mamma till att köpa kläder till mig 
  • Äta en kakbit ifrån tekannan alldeles själv (jag behöver ju inte betala) 
  • Fika varje förmiddag och eftermiddag
Som ni nu har läst så är jag egentligen inte glad över att min mamma kommer hit, utan för att hennes plånbok gör det! 
(Nej inte sant, jag saknar faktiskt min mamma lite grann. Och som den sällskapssjuka människan jag är tänker jag utnyttja tiden till att krama ihjäl henne och mi moster)

Nu ska jag återgå till att göra måndagens läxor så jag slipper göra dem på söndag. 

donc

och det här inget inlägg som jag skriver endast för att säga förlåt för den dåliga uppdateringen, nej. Det här är ett inlägg som finns till för att jag ska kunna berätta för er alla att jag har hittat en jätte god choklad! Och dessutom för att klargöra att en kladdig chokladkaka heter kladdekaka, att om man är den sista kvar i dunkgömme så måste man dunka tjabbet och en av de vanligaste barnlekarna heter plätt.

et maintenante je vais faire une petite text  francaise. blörk. 

dethäräringenrubrik

jag hatar ibland den jävla FFK-kursen. Det är en sak att jag ska besöka historiska ställen i Paris, men måste jag skriva en sida om varje ställe? usch. (ja, jag fattar väll också att jag måste göra det för att lärarna verkligen ska veta att jag har varit där, men ändå.)

Annars förutom en liten uppsats om medeltida Paris viktigaste fästning att sysselsätta mig med under lördagskvällen, så är planerna enkla: Simple Life på franska! Eller så går jag och lägger mig tidigt igen, jag har inte bestämt mig. 

Fredsdag

tja, ibland är det tur att Sverige är ett neutralt land. vi slipper ju det där med att offra våra man till krig, sönderbombade hus, ärkerivaler etc. Men vi får ju inte heller fina nationella heldagar för att fira freden, som idag. Idag var det sjuherrens massa års sen första världskriget slutade och eftersom det var ett synnerliget hemskt krig då miljontals dog i skyttegravar så behövs det en hel dag för att tänka på alla dessa stackars unga män som fick sätta sina liv till. Har jag gjort det? Nej. Jag tog istället tillfället i akt att ha en chille-kväll hemma hos Hedvig igår, då vi praktiskt taget inte gjorde någonting. läste lite svenska tidningar, kollade datorn, åt ost och pratade. efterlängtad och behövd kväll
Det enda som har uträttats idag är lite läxor. Men det blev en mysig lunch på ett tex-mex ställe i Quartier Latin. nu ska jag begrava mig i Harry Potter och bara slappa resten av kvällen. 

kramar i massor

(typ 5 veckor kvar nu)

jul jul strålande jul

Den senaste veckan har jag gått runt och varit en levande snor fabrik. översättning: jag har varit jätte förkyld. Stannade hemma onsdag och torsdag och därför kändes det som om veckan gick snabbt snabbt snabbt. Som den alltid gör, på gott och på ont. 
Igår var vi hembjudna till Anna för filmtittande och husvisning. Husvisning blev det, men vi fick aldrig igång dvd:n så vi satt mest och skvallrade hela kvällen. Av naturliga skäl, jag vill inte bli våldtagen/rånad, sov jag över hos Anna.
Nice kväll som följdes av en nice dag bestående av lucia övande och starbuckshäng. Julkänslan är på topp just nu. 

Äntligen...

...väljer amerikanerna en president om verkar vettig. Grattis Obama och grattis världen. Och nu kan officiellt mitt 8 års långa hat mot amerikanare och det stora landet gå mot sitt slut. 

bita naglar.

Jag är lite patetiskt snuskigt nervös över hur valet i USA kommer att gå i natt. Tänk om mot alla odds McCain vinner? Usch hemsk tanke! Men jag tänker ändå hela tiden för mig själv att McCain kommer att vinna så att jag inte blir besviken när han gör det. (Gud, snälla gör så att Obama vinner!) 
   Jag och Hedvig ska ha en liten mini valvaka här i kväll eftersom min värdfamilj är bortresta, får se hur länge vi kan hålla oss vakna. 

En ovanligt lyckad lördag.

Gårkvällen blev väldigt, väldigt lyckad. Vi dansade som galningar, blev äckligt svettiga och lyckades hålla ihop vårt lilla tjejgäng även om galna, små fransmän gjorde sitt bästa för att röva bort vissa medlemmar. Det är en sanning att tjejer som dansar tillsammans lockar tills sig män/killar otroligt mycket. Smickrande och samtidigt obehagligt. Men det drog inte ner vårtt humör, och när det  var dags att dra sig hemåt runt ett kändes det inte tidigt utan alldeles lagom tid för lite nattmacka och tjejsnack. 
Den här dagen började bra, men så fort Hedvig och Anna hade lämnat mig blev den seeeeeeg. 

PP

Plugg och party. Plugg och party. Det är vad som gäller för Agnes den här mycket speciella lördagen, Hedvig borde kmma inom en timme med sina läxböcker och Anna anländer runt 7. Sen ska vi göra i ordning oss för en kväll med rump  skakande och hejdlöst flirtande (i alla fall från min sida och Annas sida, Hedvig får håla sig på mattan). Nu ska jag fortsätta leta efetr mitt franska sim-kort som på något konstigt sätt har försvunnit, klantiga, klantiga Agnes. 

Bisoux

Lördag igen

Tja, då har en vecka sen Denise och Tilda landade  i Paris gått. Och veckan som alla andra veckor här gick i ett rasande tempo och alla dagar flöt in i varandra. Vi såg allt, och gjorde hälften av sakerna. Eiffeltornet hade för lång kö och var för dyrt. Notre Dame var det också kö till, ja det var nästan kö till allt så vi nöjde oss med att kolla på alla kända saker utifrån. Funkar för mig! Vi hann i alla fall sitta hemma en hel dag och kolla film och äckla oss, bästa dagen på hela veckan om ni frågar mig. 
Och allt var precis som vanligt, efter 5 minuter var jag lika irriterad på Tilda och Denise som jag brukar, och de var lika små sura tillbaka. Finns inget bättre än tre sura bästa kompisar! (Även om vi saknade en). Det här inlägget blev det rörigaste på länge, ni får ursäkta mig. Råkade nämligen sova till halv ett idag.  

RSS 2.0