Just a few more hours to go.

Ja, det där med att vänta har aldrig varit bra. Därför tänker jag stressa mig igenom den här dagen så att klockan fort blir 5 och jag måste ta RER:n till flygplatsen, för klockan 17.45 landar Denise och Tilda! (och jag vet att hur mycket jag än har att göra kommer timmarna tills dess gå fruktansvärt låååååångsamt! 

Och så var det ju det där med att plugga.

Jag bjuder på äckelbilden som kommer ifrån min datakamera och därav den dåliga kvaliten.

jävla skit debatt

Gårdagens vakum ledde till migrän idag. Vilket ledde till att jag för ungefär en timme sen fick reda på att jag skulle var McCain imorgon på debatten, och inte Obama vilket jag har förberett mig inför hela eftermiddagen. Så nu sitter jag, fortfarande med lite huvudvärk och tänker inte lämna datorn förrän klockan 12. och sen fortsätta pluggandet i sängen. blö. 
(Men eftersom jag är positiv nu och måste säga en positiv sak för varje negativ, så är det faktiskt snart helg och lax är inte så tokigt om det döljs i en paj)

Insikt

Under en morgonpromenad till Notre Dame längs la Seine kom jag underfund med att jag nog för tillfället måste bo i en av världens vackraste städer.

är skrik lösningen på allt?

Sen min värdpappa kom hem från sin månadslånga jobbresa i Stilla Havet har det uppstått ett nytt problem i min värdfamilj, nämligen att han gillar att prata engelska. Och ÄLSKAR att prata engelska med mig. I mitthuvud en senaste veckan har jag varit lite irreterad över detta eftersom även om jag kanske inte kan prata mer franska så förstår jag nästan allt! Men vad skulle ja göra, kunde ju inte direkt säga de till honom.  
   I alla Fall så hade min värdsyster också uppmärksammat detta och igår vid middagen när han sa något på franska till mig sa hon "Papa, il faut parler francais avec Agnés" (pappa, vi ska prata franska med agnes). Men när han återigen idag vid middagsbordet pratade engelska med mig återupprepade hon sig. När detta inte hjälpte så började hon plötsligt skrika när Dominique pratade engelska med mig, och tillkännagav att hon skulle skrika varje gång ha pratade engelska med mig för hon sa att jag förstod när han pratade franska. Övertrött som jag var, höll jag på att få ett ordentligt skrattanfall och det var bara med nöp och näppe jag kunde hålla det inom mig. Fina, fina lilla Clementine som har fattat att jag vill att de alla pratar franska med mig. Allt som allt blev det 3 skrik under middagen. Hoppas att min värdpappa har lärt sig tills imorgon, för nästa gång skriker kommer, kommer jag inte kunna hålla mig för skratt. 


mmmm

Man känner sig omtyckt när man får mandelskorpor och mörkchoklad för att det sena kvällspluggandet ska gå bättre. 

Lyx söndag

Efter gårkvällens omtumlande händelse så tyckte jag att jag hade gjort mig förtjänt av världens slappaste och underbaraste söndag. Och jag tycker nog att jag har lyckats. Eftersom jag är livrädd för att sova längre än alla i min värdfamilj så gick jag upp vid 8 när jag vaknade och åt en stadig, lång och lugn frukos. Jag återvände så snabbt jag kunde till sängen och satte den underbara filmen x-men och bara gosade in mig i täcket igen, tills min värdsyster kom in på mitt rum med en nybakad pain au chocolat till mig, till mig! Det värmde långt ner. Sen stannade ja i sängen i min pyjamas i nästan 5 timmar. Gjorde lite läxor, kollade på En Vampyrs Bekännelse, ritade lite och bara chillade lite. 

Men en dag är ju inte hel utan lite fika-häng. Så jag, Anna och Hedvig träffades några timmar över 3 Mocha Bland, 1 cheesecake och 1 blåbärsmuffin och snackade skit på närmaste starbucks. Och det är vad Agnes kallar najsbajs. 

 

?

När man har varit här i nästan en och en halv månad så börjar man få ett visst självförtroende. Man tänker storstaden är inte så stor och människor på gatan inte är så farliga. Man är kungen (drottningen) av metron! Sen händer det vissa saker som rubbar ens balans, att en kompis till mig blev förföljd av en man hela vägen ifrån tåget till hennes dörr är en sak. En annan sak är att en främmande man drog min mobil ur händerna på mig igår kväll på metron. Japp jag Agnes Öringe blev rånad. Kanske inte på ett så våldsamt sätt men det var tillräckligt omtumlande. Man kommer på att man visst är sårbar och att visst saker man hör om kan hända en själv. Det var inte så mycket att min mobil är borta som den där känslan av sårbarhet som fick mina tårar att börja rinna där på metro. Vagnen var helt proppad med folk och det var bara en man som frågade om jag mådde bra och var jag skulle av, alla andra bara stirrade. Vrålstirrade. Nej, så nu har jag helt plötsligt blivit lite rädd för att vara ute själv är det är mörkt efter de två sakerna som har hänt den här veckan. jag får helt enkelt försöka sova hos folk och åka dit innan det blir mörkt. 

Lite räddare hälsningar från Paris! 

ps. dte värsta så här i efterhand är att jag inte har någon mp3, vad fan ska jag göra på metron nu när jag undviker att kolla folk i ögonen?

Jag älskar...

... tröttheten i hela kroppen när man är klar med jogging rundan. Men hatar när jag väl är ute och springer. 
Dagens franska fras "je vais faire MON jogging", vadå jag jag ska gör min jogging? Franska är ologiskt och totalt idiotiskt. 

Oväntat

Min värdsyster har läst alla Sagan om Ringen böckerna 3 gånger, hon är 11! Knappt så att jag stapplar mig igenom dom... Sitter i alla fall och kollar på den första just nu, har tagit större delen av kvällen/eftermiddagen. Men idag vid middagen kunde jag i alla fall delta i samtalet, det handlade om Sagan om Ringen etc. Och både Elisabeth och Clemantine tyckte att Éowyn var ett jätte fint namn! HA!


Skuldkänslor

Usch, jag får verkligen skuldkänslor när jag inte uppdaterar bloggen ordentligt, så nu när jag inte har så många fler läxor att göra så ska jag försöka ge er en bra redogörelse över helgen.  (komplett med bilder)

Fredag
Skolan slutades sent på fredagen eftersom vi hade varit ute i La Défanse med klassen. Det regnade och blåste, La Défanse visade verkligen inte upp sin bästa sida Efter en snabb tur hem var det bio med Mahtilda, Andrea, Hedvig, Alexander och Anna. Vi skulle vara duktiga och kolla en fransk film som hette "Entre les murs", tyvärr pga mig så kom vi fem minuter försent till filmen. Inte så att vi missade någonting av filmen, bara lite av reklamen, men vi dåliga platser längst fram. Suck. Filmen var nog egentligen bra, men jag var fruktansvärt trött och slocknade en timme på slutet. Missade nog inte så mycket... Efter det stack Anna hem och resten av oss begav oss mot en italiensk restrang för att käka pizza, dyrt men gott!
 
Alex finaste hamster-pose får representera.


Lördag
Dagen började redan vid halv tolv då jag, Hedvig och Anna hade bestämt träff vid Louvren. Vi tillbringade förmiddagen med grekiska och romerska skulpturer, och en hel del av antika Egypten. Måste jag tillägga att jag blev som en barnunge på den egyptiska avdelningen? Jag älskar mumier och deras gamla gudar! Många sarkofager senare så tog vi lunch-break på Starbucks coh gjorde upp planer på att se Mona-Lisa efter lunch. Efter ett snabbt konstaterande att det är världens mest överskattade målning irrade vi omkring bland italiensk och fransk konst ett tag innan vi skildes för dagen. Jag stack för att träffa Lotten och vi irrade omkring och placerade oss slutligen på ett café. Kvällen innehöll av tradition bögbarshäng och snack med Tina 




Söndagen 
Började segt och fortsatte på samma sätt, me jag har i alla fall fått en del läxor gjorda. Hängde ett tag på ett fik och drack te och försökte se intelligent ut när jag gjorde läxor. Funkade sådär. Hann träffa Lotten en liten stund för att säga hejdå, sorgligt värre. Nu ska jag äta mat och ringa hem. 


á bientôt! 

ps. det regnar och blåser i paris idag. Det känns höst.

...

Latmasken Agnes orkar inte riktigt uppdatera. Men för alla som undrar så har hon haft en bra helg som vanligt och upptäckt att Louvren är otroligt stort, the a la vanille är en ny favorit och att det ibland är skönt att ligga i sängen en hel söndags förmiddag. 
jag lovar att det kommer bilder senare, men just nu orkar jag inte!

Frengelska?

Varför säger hotell att deras personal pratar engelska, när de egentligen är riktigt kassa på det? jag menar om man jobbar på hotell borde man ju veta skillnaden mellan tjugofemte och kort och gott 25. blö. Men i alla fall så begav jag mig ut i regnet för att boka ett hotellrum åt Denise och Tilda innan rummen är slut, mission completed. Ni ska bo på Hôtel Helvetia, med receptionisten från helvetet som fick det att verka som om JAG var dålig på engelska! 

Pure Happiness

en påse lösgodis, två påsar salt&blandat, 3 rullar med lakrisal och ett stycke bok av Jens Lapidus (som ska föreläsa på min skola imorgon) Tack mamma, made my day! 

Ensam qualitytime

Hel ärligt finns det något skönare än att vara ensam hemma? Jag tror knappt det, ni vet bara kunna gå runt i lägenheten/huset och rota bland saker, spela musik högt, sjunga kanske lite grann, inte tänka på vad värdfamiljen tycker om en och det man gör. Bara vara ensam helt enkelt. Jag minns när jag var liten att jag älskade de eftermiddagarna när bara jag och min bror var hemma, vi gick kanske i trean och femman, och ingen annan var hemma! det var en sån känsla av frihet. Typ woho, vi kan göra vad vi vill! Hoppa i sängarna om vi vill! Käka chockladmjölkspulver direkt ur packet. JIPPIE! Det var tider det. Men sen började ju Märta också vara hemma från skolan och det blev mer bråk, haha. De har alltid varit så att jag och min lillasyster har bråkat mest i familjen, men jag antar att det lätt blir så mellan det mellersta barnet och det yngsta. 

I alla fall så när jag kom tillbaka till lägenheten idag efter skolan, var ingen hemma! Eller jo, Comye hunden. Att ingen är hemma är väldigt ovanligt för min värdmamma Elisabeth är konstnär och har sin ateljé här i lägenheten så hon är praktiskt taget alltid hemma, och min värdsyster slutar nästan alltid tidigare än jag.  Men jag tar hur som helst tillvara på varje sekund jag har själv, har redan hunnit sätta på en tvätt och ska snart dra igång en storstädning av rummet och efter det ska jag kura upp mig i soffan med min franska Harry Potter med en stor kopp te. Det regnar här i Paris idag, och då får man göra sånt! Men mina planer fick ändras lite grann eftersom jag först hade tänkt gå runt bland hotel här i närheten och leta upp det billigaste, och nu vet jag inte riktigt när jag skulle hinna göra det... 

Regniga och ensamma hälsningar från Paris!

(psst. checka in Annas blogg, hon förklarar jätte bra hur man känner sig vid middagsbordet! http://chezanna.blogg.se, kan inte mer än hålla med henne) 

RSS 2.0