Vardag.

Det är sant, vardagen har lagt sig över Paris och någon sorts rutin har inrättats i familjen mellan skolan och alla läxor? Och om jag tycker om det? Det har fördelar och nackdelar, fördelarna är att dagarna och veckorna går snabbare och jag inte hela tiden behöver tänka på vad som ska hända här näst. Det negativa är att jag nog har fattat att jag har varit här i 1 månad och det 3 till innan jag får komma hem, och att jag ska bo här lite grann på riktigt. Detta var anledningen till mitt första riktigt stora anfall av hemlängtan, som inträffade denna söndagen men inte kulminerade förrän på måndags kvällen då jag ringde hem och pratade med mamma, pappa, Tilda och Nellie. Och efter lite gråtande och löften från mamma att hon skulle skicka lite godis kändes det bättre. Alt blir bättre med lite gråt och godis. Men hemlängtans känslan sitter lite grann kvar och jag antar att den kommer göra det ett tag, men för eller senare glömmer jag väll bort att längta hem för att jag har så roligt här! 

För roligt/trevligt det har jag verkligen, lova att ni inte tror någonting annat bara för att jag råkade ha ett litet down moment igår. Helgen gick som vanligt snabbtsnabbtsnabbt, men med skillnaden att jag faktiskt lyckades göra läxor! Jag ´, Anna och Hedvig satt i Parc de Bercy på söndagseftermiddagen och pluggade/sov, helgen bästa enligt mig. Även om italiensk glass i Luxemburg trädgården inte var så tokigt heller. 

Nu ska jag försöka komma tidigt i säng eftersom jag för omväxlingsskull ha hunnit klart med mina läxor, och timmar man kan ägna åt sömn måste man ta vara på! 

Bonnuit, à demain.

Helg

Efter ett helt dygn ute på landsbyggden är det nu återigen helg i staden. Och även om planerna fortfarande är lite vaga så vet jag att jag kommer att ha kul! skriver mer imorgon, nu ska jag duscha och tvätta, yey.

början av vecka 4...


ja i lördags hade jag varit i Paris i 3 veckor och jag strax efter (alltså 4 på morgonen) togs de här bilderna på anna, mig och tina efter en synnerligt trevlig fest hemma hos Tinas värdsyskon. Alla tror jag hade det skit kul med mycket franska pratande och intergration med franska ungdomar. Det är nästan så att eva skulle ha sett oss! eller kanske inte... Men vi var hemma hos någon så praktiskt taget bröt vi inte mot några regler!
Smart som jag är tog jag inte  fram min kamera förrän tina tvingade mig i säng (ja hon tvingade mig faktiskt :P) så därför är det bara bilder som dessa som finns på min kamera sen den kvällen. Men i alla fall så var lägenheten som tina bor i väldigt fransk! 

I alla fall så väckte anna mig cirka 4 timmar och efter att jag snabbt hade dragit min kappa över min pyjamas begav vi oss mot metron. Sen åt jag frukost och ramlade i säng. Och ni som följer min blogg vet att jag sen än en gång väcktes av Anna och tillsammans åkte vi till le marais . Vi hade en trevlig dag även om jag var sjukt trött, och dt tror jag anna också var. Vi besökte Victor Hugos hus och kände oss allmänt kulturella. På väg mot metron gick vi förbi ett choclaterie och bestämde oss för att vi förtjänade en belöning för att vi hade använt franskan så duktigt! alltså en chokladbit. 

och det där var uppdateringen om helgen, läs om igen och begrunda och snälla kom fram till att ni är fruktansvärt avundsjuka på mitt nya liv! 

Läxor, sängen och sex and the city kallar!



                                                                                                            

Varför?

Varför är man inte tillräckligt pigg för att orka upptäcka Paris mer? 
Eller i alla fall göra sin läxor...

(förlåt men jag orkar inte uppdatera bättre nu. )

Annas värdmamma säger...

... att man är helt pantad i skallen om man inte besöker någonting kulturellt den här helgen eftersom ställen som brukar vara stängda för allmänheten är öppna den här helgen. Och visst jag kan hålla med henne. Men de betyder inte att jag ogillad anna mindre när hon ringer och stör mig i min välbehövliga tupplur och tycker att vi genast bör ge oss av till Victor Hugos hus. och som den snälla väninna jag är så hänger jag såklart på! kan ju också ha någonting med att göra att det ligger i le marais och vi ska äta lunch på favorit stället :P

Bilder från gårkvällen finns det knappt några, men om ni är snälla kan ni få några lite senare. 



lördag kväll

jag ska snart börja göra mig iordning för att åka hem till tina. Hon och hennes tre värdsyskon ska ha en gemensam fest och det ska bli väldigt intressant att träffa värdsyskonen men dessutom träffa deras franska kompisar! intregation är dte som gäller ju! 

Som vanligt är kläd frågan ett stort problem, men jag tror att jag har löst det. nu måste jag gå och snacka med min värdmamma om att jag inte ska sova hemma ikväll, jag tror att hon är lugn med det. 

ps. Tina den snygga fransmannen skrev till mig på facebook. haha. ingen aning om jag ska svara eller inte...

...

TINA DU OCH JAG OCH BÖGAR!!!! <3<3<3<3<33<3<3 (GODNATT)

chocklad...

...är faktiskt ockås jävligt gott

ost...

...är det nya kräm och jag och tina blir bästa festkamrater och nästa helg då jävlar! och den sista fransmannen var super snygg ch attans att vi inte kunde följa med honom. men nästa vecka! och imrgon är det fes ochtina. och jag är egentligen alldeles för dull för att skriva blogg. men va fan. nus ak jag fylle ringa kompsiar hemma i sverige. och jag älskar paris. och jag älskar bögkvarter. men mest av allt älskar jag OST! OSTOSTOSTA. jag tror att jag ska ta en till bit av någonting jag tror heter content innan jag år och lägger mig och kollar sex and the city. WOHO. (fast kanske jag ska vänta till tia kommer hem så att jag kan ge henne snygga fransmannens facebook)

alla ni därhmma som känner att jag älskar er, jag ÄLSKAR er! 

(jajajajja, detta r ett fyllle inlägg)

puss på kinderna!

Friday I'm in lööööööve

Och ja, det är som sagt fredag. oh hell yeah att jag är kär! alltså i paris då. Min nya hemstad måste nog vara den bästa i hela världen och hela tiden finns det nya parker, torg och caféer att upptäcka. Till ex. så var vi tvugna att åka till en park idag på FFK (Frankrike och fransk kultur) -kursen, och min grupp hamnade i en park cirka tio min promenad väg hemifrån mig. Och wow, den blir nog en favorit att plugga i. Fritt internet och massor av små lundar och mysiga gräsmattor att sitta och plugga på. Funderar att bege mig dit redan nu på söndag om det är fint väder. Tyvärr så bor ju inga av min klasskamrater i närheten av mig, så det blir nog en solo-utflykt. Men jag kan leva med det. 

Min största kärlek so far här i Paris är ändå le Marais och det blev ett kärt återseende denna eftermiddag. Jag och Anna hade bara tänkt oss en snabb tur dit för att inhandla en väska i den bästa second-handen, för vi var bägge två hyfsat trötta och ville snabbt hem. Men hux flux hängde Hedvig och Alexander på och vi var bara tvugna att besöka Caféet. Caféet, som frötjänar en stor bokstav, är det mysigaste man kan tänka sig med brokigt möblemang och en varm choklad (chokladmjölk) to die for. Dessutom har de världens godaste, största och dyraste tårtor. Men Eftersom det var fredag och man lever bara en gång, beställde vi intvå bitar. Och sinnessjukt nog så är dom totalt värda sin 6.5 euro. Hur som helst så kallade Anna dem för orgasm -kakor och vi andra kunde inte mer än att hålla med. 
Det slutade med att vi nog satt där i två timmar och pratade om allt möjligt. Det finns sämre sätt att spendera en fredagseftermiddag. 

 




Örter och förkylning

Det känns som om jag förra veckan lite förhastat sa att jag hade lyckats undvika alla förkylningar när alla andra gick omkring och snörvlade, för nu har jag banne mig råkat på en ordentlig. Och trots min värdmammas tappra försök att "bota" mig igår med diverse örtdrycker och droppar som jag skulle andas in under natten, så vaknade jag i morses och kände direkt att inget hade hjälpt. Så det var bara att snällt ligga kvar i sängen och hoppas att det skulle kännas bättre vid 1 då jag behövde åka till skolan. det gjorde ju inte riktigt det så jag stannade kvar i sängen medans Elisebeth (värdmamma) kom med mer örtbrygder och buljonger. 

Nu har jag vaknat till och det känns lite bättre, så jag ska försöka läsa lite läxor samtidigt som jag kollar på Höstlegender . Tyvärr så försvinner ju inte läxberget bara för att man råkar vara sjuk, taskigt om ni frågar mig. 

(parantes)

Ok, jag har tonvis med läxor och det här ska bara bli ett snabbt inlägg för att klargöra en del saker. 
  • Jag bor i en familj. Tanten som jag först skulle bo hos kunde inte ta emot mig av personliga skäl.
  • Jag går i en svensk skola och har lektionerna på svenska. Vilket betyder att sen när jag åker hem igen nästa år kan jag hoppa direkt in i trean i min gamla klass. Alltså "missar" jag inte nått år.
Och det var nog allt för den här gången. hejdå!

PLUGG

ok, jag vet själv att jag borde plugga som en galning eftersom jag inte gjorde det i helgen. Men hur lätt tror i att det är att plugga och försöka börja äta nyttigt när man har en stor jävla mars-planch precis framfrö ögonen på en? 


ok, jag vet att den är suddig. men för er som inte kan franska så står det, varken luft eller vatten, men allt den behöver.  
de blir som sagt inte mycket plugg gjort framför den planchen, så jag byter strategi och sätter mig i matrummet nu. 



Bara för att...

...jag vet att Denise saknar det nått så fruktansvärt att inte få ta del av mina drömmar om mornarna längre, så ska jag skriva den jag hade i natt här. Egentligen är nog det bara kul för Denise att läsa det här, så alla andra bara sluta nu. Ok denise, jag dömde alltsåatt du var gravid! Men inte fet-gravid, utan bara snyggt gravid. ja och sen så ska du föda barnet och allt är kaos och du ligger och skriker att du vill ha zoo-appor. Samtidigt som din och min mamma försöker badda din panna, men jag tror inte att du har ont utan bara vill vara allmänt bitchig. Sen kommer jag på att Filip kanske ska närvar när hans barn föds så jag börjar att leta efter honom och upptäcker at vi har varit inne i en bowlinghall. När jag hittar filip blir han jätte glad att få veta att han ska bli en pappa och har tydligeninte alls märkt att denise har varit gravid. 
och ja, sen händer en del konstiga saker och deras barn är en asful kines unge. hahahahahahahaha. jag vet att alla har uppskattat det här inlägger något oerhört. 

jag dör lite eftersom jag vet att jag inte kan plåga någon här med mina virriga och roliga, som är tråkiga för andra, drömmar.


snyggaste tjejen som tyvärr inte är gravid. 
(och erkänn denise att om du någon gång skulle bli gravid 
skulle jag bli gudmor, aight.)

söndag


 saker som helgen har innehållit:
  • intergration med fransmän
  • rundvadring i montmartre 
  • stor brunch med lotten 
  • seconhandshopping med ovannämnda 
  • en tur till lafayette för att hitta en miniräknare 
  • myskväll innehållande dirty dancing hemma hos Hedvig
  • gulliga lappar från min värdfamilj
  • lång promenad i skogen med hund
  • och alldeles för lite sömn och pluggande
Nu ska jag ta métron hem till andrea, hoppas att alla har haft en trevlig helg. 


lotten

Miniräknare

Här i Paris har jag lärt mig, om inget annat, att frågan om man ska få miniräknare i skolan egentligen är en klassfråga. Låter det konstigt? Tänk såhär, du vill gå NV för att du vill bli arkitekt/läkare/ingenjör/ekonom eller vilket annat högavlönat jobb som helst, vilka de flesta utbildningar till kräver att du har läst matte c. Och vad behövs allra minst o du ska läsa matte c? en grfaritande räknare, och vad kostar en sådan räknar? tja, senaste modellen i sverige kostar cirka 1500. Vilket jag tycker själv är ganska mycket att betala bara för att kunna ta en kurs och något som jag alltid har trott var självklart är att skolan lånar ut miniräknare till alla elever. Men icke sa nicke, tydligen är det bara så i Kristianstad. Och tänk om du i början av året helt enkelt inte kan skrapa ihop cirka 1000 kr, vad gör du då? 

(Jag är lite arg, måste lägga cirka 1000 kr på en miniräknare) 

Hur som helst jag kollar shrek med värdsystern. och anledningen till att jag kollar så många barnfilmer är för att de oftast har ett enklare språk och handling, så jag kan hänga med. (såklart kollar jag på franska) 


(jag tror att min värdsyster tycker jag är hyfsat korkad som inte kan språket 
och gillar att kolla på barnfilmer)

Onsdag

Mattelektionen gick inte bra. (Kanske Hampus behövs för att störa mig?)

På idtrotten gick jag vilse och vandrade runt i 2 timmar innan jag hittade en métro. 

Historia är jag nog sämst på i världshistorien. 

kan inte säga att det har varit en toppen dag. 


(Men jag hade en fet sovmorgon och jag såg flera gamla svarta gubbar med dreads)

Bilder

Jag är fruktansvärt trött. Igen. och i brist på annat tänker jag lägga upp bilderna jag skulle ha lagt upp igår men inte gjorde eftersom det cpade sig. Hoppas att ni blir glada över min ansträngning. 

bild från den sista heta natten.
och nej, detta är inte från paris. Utan sista kvällen med brudarna. 



bästa secondhanden i paris! billigt och bra, 

 
Vi gick (åkte) till Notre Dame och kollade Kyrka kort och gott. 
Jag ska inte tråka ut er med alla ljus och staty bilder jag har, men den här bjuder 
jag på! (bli glada)


Anna in action (med tanke på vinkeln hon har armen i, försöker hon nog 
fotografera ett fönster)


Vi fortsatte sedan dagen med en promenad längs la Seine. 


Andre, Tina och Mathilda. 


Och den här bilden är bara för att ni inte ska glömma hur otroligt snygg jag kan vara!

Bonnuit

Middag med familjen

Nu ikväll har nästan hela familjen varit hemma så det blev en lång och mysig familjemiddag Jag satt mest med munnen på vid gavel och ögonen  som tefat och försökte uppfatta så mycket som möjligt av den snabba franskan. och det ska jag säga er är inte lätt! Franskan är faktiskt svårare än vad jag trodde att den vara. Om jag någon gång skulle få för mig att bidra med något till konversationen så tar det mig så lång tid att formulera en mening i mitt huvud att resten av familjen redan har bytt ämne. Men förhoppningsvis blir det bättre med tiden. Och det tror jag. Det gäller bara att våga säga fel och skämma ut sig. 

Återigen en mysig dag med tjejerna. Vandrade omkring längs la Seine och tittade in i Notre Dame . Bilder säger ju som sagt mer än tusen ord, och jag är lite för trött för att ha så många ord vid det här laget, men bilder har jag! Så jag lägger upp några från idag och igår. 
(och av någon anledning funkar inte bilderna, jag fixar dte en annan dag måste sova nu)

Bonnuit <3 

Samedi

Jag måste sga att jag har haft en väldigt mysig dag idag! Jag återvände till nya favorit kvarteret Le Marais med Tina, Josephine, Anna, Hedvig, Andera och Mathilda. Vi strosade runt, kollade i små unika butiker, hittade en underbar secondhand-affär och gjorde nått så franskt som åt lunch på ett crêperie, där cidern påminde mycket mer om vin än den gör hemma. Vet inte riktigt om jag föredrar cidern som den är hemma. Vi skulle ha tagit en tur till Notre Dame också, men vi skjöt upp det tills imorgon och tog en snabb tur till Champs-Elysée och Sephora där dte verkligen är svårt att hålla i pengarna! Om du älskar smink, och särskilt smink i fina förpackingar, gå till Sephora! 

Jag köpte lite grann under dagen, inte mycket men lite, men eftersom det är min värdsysters sista kväll i Paris (hon flyttar till Madrid imorgon) och hennes kamera inte hade hunnit laddas lät jag henne låna min, komemr bilderna på kläder osv. imorgon. 

Nu ska jag kolla Harry Potter med lilla systern och eventuellt gå ut en stund med Tina ikväll, om jag orkar. Paris tar verkligen musten ur en. 

Bonsoir 

Normandie

Vi åkte på en liten utflykt idag till Normandie för att checka stället där amerikarnarna landsteg (dog) under andra världskriget och titta på ett museum om andra världskriget som finns där. Har varit borta hela dagen och kom precis hem, och är super trött! lite synd att första hel-kvällen i Paris ska spenderas hemma, men jag orkar verkligen inte ta mig någonstans. Så det blir chill här "hemma" istället. 

På bussen till Normandie skule vi sitta med våra franska faddrar och min var hemsk! alltså hon pratade med mig men var riktigt ordentligt snobbig och överklassig, svårt att förklara men vi klickade inte alls! Lite synd eftersom det hade varit nice att känna någon i ens egen ålder som känner till Paris. Men, what to do? Jag får försöka snacka med andra fransmän...

Kyrkogården med de amerikanska gravarna var riktigt maffig, om ni har sett "Save Private Ryan" så är det den kyrkogården med alla vita kors som är med i början. Glömde tyvärr min kamera så inga bilder på det, men om ni råkar vara i Normandie i närheten av Caen åk dit. 

Har väll inte så mycket mer att skriva, jag hoppas att det är snart är mat och jag längtar tills jag får gå och lägga mig! 

<3<3<3 

Les Marais (?)

Redan torsdag, och jag kan inte bestämma mig för om tiden går snabbt eller väldigt långsamt här borta. Å ena sidan känns det som om jag har varit borta i en evighet och om jag tänker hemma tänker jag på lägenheten vid Gare de Lyon och inte hemmahemma. Men samtidigt går dagarna väldigt snabbt och det är ju inte ens en vecka sen jag lämnade hemmets trygga vrå. 
 
Och förresten har jag hittat min favorit stadsdel, Les Marais (totalt osäker på stavningen). Riktigt riktigt gulligt ställe med trånga kullerstens gator och massor av mysiga caféer, redan ett favorit. det ser vekligen ut som man förväntar sig att Paris ska se ut, och turister finns det knappt några där. För även om jag själv är turist i staden så hatar jag alla andra som är turisterturister, och tyvärr är det så att turisterna har tagit över Montmartre och det är knappt mysigt. 
Tillbaka till nya favorit kvarteret så är det dessutom ett skit bra ställe för shopping, med små orginella affärer. (Tilda, Denise och Nellie vi ska spendera mycket ti och pengar här!) 

Hur som helst så saknar jag såklart alla hemma och n ska jag äta lakrits och läsa min nyinköpta franska elle.
<3<3<3

ps. franska pojkar är söta med krulligt hår. 

Trött

ojojoj, att börja ny skola och flytta in i en ny familj och att bo i en ny stad, är minst sagt uttröttande! Jag är super trött varenda kväll när jag kommer hem, det är sjukt. Det är knappt så at jag kan håla ögonen öppna när klockan börjar närma sig fyra på eftermiddagen. Som Anna i min klass så vist uttryckte sig så känn det som om man är en disktrasa som blivit ordentligt urrvriden, om nu någon kan sätta sig in i en disktrasas situation:). 

Men än så länge kan jag mest säga att det jag har sett av Paris är underbart! Det är precis som man har förställt sig med kullersten lite varstanns och massor av ståtliga byggnader och välkända landmärken, Eiffeltornet, Notre Dame, Sacre Couer, you name it. Det kommer att bli svårt att hitta här och bara métron är en hel vetenskap, fast jag är grym på att ta mig till skolan. idag tog det bara 40 min! 

Nu ska jag göra mig en stor kopp med earl-grey te och läsa en svensk (!) bok, kanske störa värdsystern lite. 

À bientôt alla hemma i Sverige.  

Första morgonen

Klockan är nu strax efter åtta och jag måste snar springatill métron så att jag inte kommer för sent första dagen i skolan. Det ska blispännande att träffa min nya klass och se vilka lärarna är, men allra mestspännande är att jag, Agnes Öringe, är tvungen att åka tunnelbana själv ochgöra ett byte! GAH! Den här métron är någonting helt annat än den trogna 551,för på bussen till Kristinstad kan man inte förvirra sig i underjordiska gångaroch hamna på ett tåg som tar en till medelhavet. Men det kan man på min nya”hem-station”, Gare de Lyon. Inte för att det inte hade varit nice med sol och bad…

 

Pappan och de två döttrarna kom hem igår och dem är heltunderbara! Eller i alla fall pappan och den äldsta systern, bägge två pratarjätte bra engelska och gör det väldigt mycket! Den minsta systern, Clementine,kan bara franska och verkar rätt blyg, men det hade jag också varit! Tyvärr ärdet så att de två största syskonen inte bor hemma och pappan för det mestajobbar utomlands, och tydlige är det så att mamman inte kan så bra engelska såeh, det ska bli minst sagt intressant.

 

Hejdå, nu måste jag springa och försöka komma i tid,tydligen vet man aldrig med métron. 


RSS 2.0